7 July 2009

The cake turned out nicely. It really smells like roses and it has a hint of rose pettals in its flavour. And the rosemary gives it this special herbal tint.
Although I am not really happy with its structure. As I was a bit in a hurry, I didn't mix the ingredients in the proper way, with a crust separated from the cake as a result.


Do you also like cooking or baking with herbs and aromatic plants? Here are a couple of recipes then.

Lavender cookies - 12 pcs

Mix together 1 tbls lavender flouwers and 90 gr honey in a blender. Add 250 gr flour, 30 gr barley and 175 gr butter. Add to the mix 3-5 drops of lavendr essential oil (EO). Please note that the EO should be of the best quality, pure lavender oil, no additives!
Roll the dough to a dia of 25 cm, draw lines with a sharp knife to form 12 cookies. Prick the dough with a fork in several places, let it for 30 min.Bake at the temperature of 190 C fro about 25 min. Serve with ice cream or fruit salad.

Лавандовое печенье -12 ШТУК

Смешать 1 cт л цветов лаванды с 90 гр меда.Перемолоть в комбайне, просеять и смешать с 250 гр муки, 30 г манки, 175 гр сливочного масла и 3-5 капель ЭМ лаванды хорошего качества.Замесить тесто, раскатать диа 25 см, наметить острым ножом 12 порций (треугольничками), проткнуть тесто вилкой в нескольких местах. Дать постоять около 30 мин.Выпекать в предварительно разогретой духовке около 25 мин, при температуре 190 градусов.Подавать с мороженым или фруктовым салатом.

Lavender pudding
450 ml coffee crea
3-4 tbsp lavender flouwers
100 gr sugar icing
3 eggs

Put the lavender flouwers into the cream, warm this mix a bit slowly during approx 10 min (NOTE: don't let the cream boil, otherwise it will become bitter). Separate te flowers from the cream, let the cream to cool down a little bit. Add sugar icing and eggs (beat them up first) , mix it all. Pour the dough in a baking form, and bake at the temperature of 190C

Пуддинг лавандовый

450 мл сливок для кофе
1 пучок свежей или сушеной лаванды
100 г сахарной пудры
3 яйца

Смешать лаванду со сливками и подогревать на медленном огне около 10 мин (но не давать закипеть, иначе лаванда придаст сливкам горечь). Процедить, добавить сахарную пудру и взбитые яица, тщательно перемешать. Перелить в форму для выпечки ( личше из прозрачного жаропрочного стекла), поставить в духовку при температуре 190 градусов до готовности ( пока не перейдет в консистенцию пуддинга).

No comments:

Post a Comment